Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energiekosten. Voor een zo hoog mogelijk rendement van de zonnepanelen moeten deze zoveel mogelijk licht kunnen opvangen. Ondanks het feit dat het glas van zonnepanelen zelfreinigend is, zal zich na verloop van tijd toch vuil vastzetten door luchtverontreiniging, fijnstof, stuifmeel, zand, vogeluitwerpselen, bladeren enz. Hierdoor kan uw rendement tot wel 15% teruglopen. Wij adviseren dan ook om uw zonnepanelen jaarlijks te laten reinigen.

Periodiek onderhoud

Regelmatige reiniging van de zonnepanelen verzekert u van de meest effectieve werking van de stroomopslag en een maximaal rendement. Daarbij komt nog dat de levensduur van uw zonnepanelen afhankelijk is van periodiek onderhoud. Wanneer u uw zonnepanelen niet geregeld laat reinigen, kan de levensduur tot wel 15 jaar teruglopen.

Op de afbeelding ziet u een paneel van 8 jaar oud dat nog niet eerder gereinigd is. Hierdoor is het paneel volledig aangetast door schimmel en vuil, en zal het nooit meer het gewenste rendement opleveren.

8 jaar oud, aangetast door schimmel en vuil

Osmosewater

Het schoonmaken van de zonnepanelen gebeurt met speciaal osmosewater. Osmosewater is puur water, zonder chemicaliƫn en mineralen, waardoor er geen kalk of andere aanslag op de zonnepanelen achterblijft. Wij beschikken over professionele gereedschappen en technieken en we kunnen ook de plaatsen bereiken waar u zelf niet bij kunt komen. Het reinigen van zonnepanelen is een specialistische, risicovolle klus, maar bij FiersCleaning zijn wij uitstekend uitgerust en voorbereid om iedere klus tot een succes te maken.

Maak een afspraak

Een afspraak maken is eenvoudig te doen via de telefoon 06-28 55 75 40.

U kunt ook mailen naar [email protected] voor al uw vragen.